Ellis en het verbreinen

Over hersenen, gedrag en educatie

Dit boek gaat uit van talent. Iedereen heeft het maar komt er niet altijd uit. Hoe kunnen nieuwe inzichten over het functioneren van de hersenen ertoe bijdragen dat kind en tiener zich optimaal ontwikkelen? Waarom is een kind soms niet vooruit te branden? Waarom presteren jongens en meisjes op school zo anders? Kunnen tieners hun vrijheid eigenlijk wel aan en zijn ze in staat om verantwoorde keuzen te maken?

Jelle Jolles gaat in op nieuwe inzichten uit het onderzoek naar de hersenen en de biologische basis van ons gedrag. Zijn stelling is dat er grote individuele verschillen zijn in de rijping van het brein, die bij veel adolescenten doorloopt tot na het twintigste jaar. De omgeving – ouders, leraren, de buurt en cultuur – zijn mede bepalend voor die rijping. Vandaar dat steun, sturing en inspiratie van groot belang zijn voor de ontplooiing en talentontwikkeling van onze kinderen: voor het verbreinen.

Uitgever: Neuropsych Publishers
Nederlandstalig
184 pagina’s
ISBN: 9789075579536
Niet meer leverbaar

“Zelden heb ik een populairwetenschappelijk boek gelezen dat zo inspirerend en toegankelijk is als dit.”
– Pulse Primair Onderwijs

“Jolles slaagt erin om de actuele kennis over het brein van kinderen en jongeren te vertalen naar een visie op onderwijs en talentontwikkeling”
– Tijdschrift voor Orthopedagogiek